LIVE DRAWING

Een live tekenaar inzetten tijdens je workshop of bijeenkomst? Vertel ons wat je van plan bent en wij weten precies wie je nodig hebt. Graphic recorders, visueel notulisten, sketchnoting; er worden verschillende benamingen gebruikt voor live tekenaars, maar de basis blijft hetzelfde. Een tekenaar tekent op locatie en vat de essentie (of de sfeer) van de bijeenkomst samen in één of meerdere tekeningen. Vaak zijn dit snelle zwart/wit schetsen om zoveel mogelijk ideeën of concepten te visualiseren. Er kan ook voor worden gekozen om bepaalde tekeningen later nog mooier uit te laten werken, zodat die nagestuurd kunnen worden aan de deelnemers. Niet iedere visualiser of illustrator is geschikt als live tekenaar. Naast goed en snel kunnen tekenen, gaat het om goed luisteren, filteren en samenvatten.

VOORBEELDEN EN STIJLEN

Hieronder zie je een kleine verzameling resultaten van live drawing events. Variërend van ruwe krabbels tot iets nettere tekeningen met een steunkleur. Hoe meer ideeën, hoe ruwer de uitwerking.

EEN LIVE TEKENAAR BOEKEN

Upgrade je volgende workshop of bijeenkomst met een live tekenaar. Vergroot de interactie en betrokkenheid tussen deelnemers. De beste ideeën ontstaan tenslotte pas echt met ruwe krabbels.